lördag 7 juli 2012

“When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us.” Alexander Graham Bell


Inatt drömde jag det där igen, att jag hittade en  ny dörr och nya rum hemma hos oss. Det börjar tydligen bli lite Narnia över mina drömmar. Öppna en dörr och kliv in i en ny hemlig värld.

Rummen brukade förr vara gamla, sedan länge oanvända och lite dammiga. Med en knarrande dörr och typ spindelnät i hörnen och små fönster varifrån det kommer en strimma dagsljus. Men någonting har förändrats, för inatt hittade jag ett stort splitternytt kök, ett kassaskåp och ett arbetsrum i vårt uteförråd. Och min första tanke var "Precis vad jag behöver, hur har jag inte märkt detta förut!?". Men arbetsrummet var tydligen uthyrt till en kvinna med kort mörkt hår. Jag tror hon var konstnär, eller kanske journalist...hmm...behöver visst säga upp hennes hyreskontrakt ;)

Bakom förrådet stod det tre uteburar på rad. Jag hade min kanin i famnen och lyfte in den i en av dem. "Här måste vi börja ha den om somrarna" och vilken lycka jag kände! Det var "Mämis", "mammas Jänis" <3, fast han har tyvärr inte funnits till mer på några år.

Pysslade lite i trädgården idag, klippte av de vissnade tulpanstjälkarna, plockade löss från rosorna och drog upp lite ogräs. Rosorna börjar snart blomma, New Dawn har fina små ljusröda knoppar. När de sedan slår ut är blommorna vita. Det är så enkelt att tänka ute bland blombänkarna, tankarna är på något sätt klarare, kanske de helt enkelt är färre och kommer i ett långsammare tempo?
Kattneporna behövde nya stödpinnar, bestämde mej för att gå efter några till förrådet. Väl framme, när jag lade nyckeln i dörren, slog det mej plötsligt. "Det ska jag kolla närmare på, kanske jag borde "googla runt lite?"

En av riddarsporrarna har bestämt sej för att bli lila i år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar